Митническите служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" откриха над 90 000 къса контрабандни цигари в специално изграден тайник в каравана, съобщиха от Агенция "Митници".

Нa 29 август, на "Капитан Андреево" пристига джип с чужда регистрация с прикачена към него каравана. Водачът, британски гражданин, пътува със семейството си от Турция за Великобритания.

Иззеха контрабандни цигари, укрити в картини на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При първоначалния оглед митническите служители констатират, че в задния край на караваната е изградена допълнителна стена, което се потвърждава и при последвалия рентгенов контрол. 

След демонтаж на част от стената в специално изградения тайник, облепен с алуминиево фолио, са открити 3416 кутии (68 320 къса) цигари и 1088 кутии (21 760 къса) цигари. Откритите тютюневи изделия са без български акцизен бандерол и са иззети.

На водача са съставени два акта - единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият - за наличието на тайник.