Определиха цените за Бабин пазар. Предстоят търгове
99816

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Определиха цените за Бабин пазар. Предстоят търгове
  • Определиха цените за Бабин пазар. Предстоят търгове
Таксите за ползване на т. нар. Бабин пазар след ремонта, с който той ще се превърне в зеленчуково тържище от закрит тип гласуваха днес димитровградските общински съветници.

Завършват новия Бабин пазар през декември? (СНИМКИ)

Предложението на кмета Иво Димов бе наемателите на търговски маси да заплащат достигнатата на търг цена, при начална за постоянните маси 20 лв. на месец, за оборотните маси - 3 лв. на ден и за закритите помещения - 6 лв./кв.м.

Предстои условията за провеждане на търговете, документацията за тях и срокът за ползване да бъдат регламентирани с промени в Правилника за вътрешния ред на ОП „Общински пазари“, който ще бъде публикуван на официалния сайт на общината.

Представиха пред търговците новата визия на Бабин пазар

Те ще бъдат съобразени с желанията на търговците, след като миналата седмица проведох с тях среща и чух исканията им, посочи днес кметът Иво Димов. Той коментира също, че не са били направени възражение по размери на предложените наемни цени и такси.


Предложение производителите на цветя също да могат да наемат павилиони с 50 на сто отстъпка направи общинският съветник Леко Леков. След дълъг дебат по темата, то не бе прието и мнозинството прие проекта по докладната.

От нея става ясно също, че Зеленчуковият пазар ще действа през цялата година ежедневно с работно време от 6:00 до 21:00 часа.

Дебата по темата чуйте в приложения файл.