Нов гаф на кметството в Хасково вбеси живеещите на бул. „Васил Левски”. Този път служители на „Екопрогрес” объркали и затворили пешеходна пътека между блоковете 34-ти и 63-ти. Решението на транспортната комисия към общината е, че трябва да се затвори пътека, която е на около 30 м от тази, която е била премахната от „Екопрогрес”.

Живеещите от блоковете веднага наскочили и започнали да се карат с работниците, които пък се оплакали и така лъснало, че работят на грешното място. Според хората това е най-краткият път към близкия хранителен магазин. Ако грешката не бе отстранена, то близо 1 000 души щяха да са принудени да заобикалят с близо 300 м., за да стигнат до бакалията.

Гафът на общината все още не е обяснен официално. Секретарят на кметството Яница Динкова, която е и председател на транспортната комисия, не си вдига телефона. 

По данни на „Екопрогрес” няма повече зададени заявки за затваряне на пешеходни пътеки. Затварянето на пешеходни пътеки се прави заради корекцията на маркировката в Хасково, който е един от градовете с най-лоши пътеки в страната.