Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем на 45 г. - турски гражданин, за това, че на 23 януари, на ГКПП "Капитан Андреево", без разрешително е пренесъл през границата хероин, с бруто тегло 0,980 килограма на стойност за 88 200 лева, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че обвиняемият с управлявания от него товарен автомобил пристигнал на граничния пункт, на  23 януари.

Осъдиха турски гражданин на 16 години затвор за контрабанда на близо 287 кг хероин

Той е пътувал от Турция през България за Румъния. При извършена щателна митническа проверка е установено, че той пренасял, освен декларираната стока, и високорисково наркотично вещество - хероин.

Наркотикът бил разпределен в два пакета, облепени с тиксо и укрити в личния му багаж - чанта за документи. Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, по което разследването се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.


Обвиняемият турски гражданин е задържан за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка - постоянен арест спрямо него.