Стотици изпълниха днес хасковската зала „Дружба“ за благотворителния концерт в помощ на 17-годишната Ники Корондилева, която се лекува от Сарком на Юинг. Концертът бе организиран от МВР и областната дирекция в Хасково, а целта му бе да помогне за набирането на средства за лечение на момичето, чийто покоен баща е бил служител в системата.

Своята подкрепа за каузата за пореден път заявиха кметът на Хасково Добри Беливанов, директорът на областната дирекция „Полиция“ Ангел Цанков, екс областният управител Станислав Дечев и настоящият Минко Ангелов.

Благотворително в инициативата се включиха Илия Луков, Владо Димов, Гергана Тодорова, Христо Косашки, Мирела Ганчева, дует Калина и Невена, Здравко Мандаджиев, спортен клуб „Рона”, Фолклорна група „Росна китка”, ансамбъл „Златна Тракия”, ансамбъл “Хасково” и вокална група – Хасково.

Близки на Ники споделиха, че преди дни тя отново е претърпяла тежка операция в Турция, след която се възстановява успешно. При нея е майка й Росица. За да продължи терапията са нужни още средства, признава тя и чрез социалната мрежа благодари на всички, които им помагат.