Във връзка с очакваните усложнени метеорологични условия с обилни снеговалежи и възможни заледявания кметът на Димитровград Иво Димов свика днес всички служби и институции, които имат отношение. В срещата участваха ръководителят на Областно пътно управление - Хасково Радостин Ламбрев, началникът на РУ на полицията в Димитровград Ангел Дулев и полицейски инспектор към КАТ Начо Начев, управителя на "ВиК" Петко Ангелов, управителя на снегопочистващата фирма Атанас Стефанов, зам.управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Валентин Палашев, управителят на ОП "Благоустрояване" Тихомир Гочев, управителя на ОП "ОКПДО" Красимир Янев, собственикът на новата автогара Диян Чавдаров, представители на EVN и РСПБЗН-Димитровград. В дискусията се включи и цялото общинско ръководство, както и ресорните експерти от администрацията. Всички служби са в готовност с денонощно дежурни екипи и целия наличен ресурс. Доставени са необходимите количества пясък, сол и химически материали за обезледяване на тротоарите при необходимост. Всички снегопочистващи фирми са привели техниката си готовност за предстоящите валежи.

Иво Димов увери, че са осигурени допълнително още три снегорина, както и е извадена тежкотоварната високопроходима машина МТЛБ, която бе предоставена на община Димитровград от Министерство на отбраната преди четири години и до сега е ползвана само веднъж. МТЛБ-то е оборудвано с камери,  полиспасти за извличане на тежкотоварни машини, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други екстри. Оборудването, което е снабдена военната техника, е единственото по рода си в България, посочват от пресслужбата на община Димитровград.

От администрацията препоръчват гражданите да премахнат паркираните автомобили от улиците, за да могат снегорините да се почистват безпрепятствено.

Телефоните, на които гражданите могат да се подават сигнали:

112 - националния телефон, който може да бъде набран аварийно

6 61 61 - оперативен дежурен в Общинска администрация Димитровград

6 33 21 - оперативен дежурен в РУ на Полицията  - Димитровград