Димитровград с АТРИУМ в Jane's Walk
101022

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Димитровград с АТРИУМ в Jane's Walk
  • Димитровград с АТРИУМ в Jane's Walk
В световната инициатива за различно и атрактивно представяне на градовете през емоционалния разказ на техните жители „Разходката на Джейн“ ще се включи за първи път Димитровград тази година.

Планираната тема е създаването на града през обектите на маршрута АТРИУМ - централна градска част, бул. "Трети март" с архитектурния комплекс край бившия Дом на културата "Химик" и парк "Пеньо Пенев, съобщи координаторът му за Димитровград и уредник на дома-музей „Пеньо Пенев“ Живка Шишкова.
 

Димитровград със сертификат за европейски маршрут



Jane's Walk (Разходката на Джейн) се организира в стотици градове на шест континента всяка година през първия уикенд на месец май. Инициативата възниква в чест на американската урбанистка и гражданска активистка Джейн Джейкъбс, чиито трудове и усилия през 60-те и 70-те години на 20 век променят към по-добро градоустройството в големите конгломерации.
 

Димитровград по "Атриум" със статут за маршрут на Съвета на Европа


Разходките включват разнообразни теми за наблюдение и изследване: от историята, културата и идентичността на определени квартали, през инфраструктурата за пешеходците и организацията на публичните пространства, до интересни маршрути, свързани с личности, места и субкултури, разказва уредникът в Дом-музей "Пеньо Пенев" Живка Шишкова.


Чуйте я в приложения файл.