Безплатни курсове по китайски език стартираха в Димитровград
76692

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Безплатни курсове по китайски език стартираха в Димитровград
  • Безплатни курсове по китайски език стартираха в Димитровград

Безплатни 10-месечни курсове по китайски език стартираха от днес в Димитровград. Те ще бъдат водени от 24-годишния доброволец И Дун Дун, който от седмица е в града. Първият му урок днес бе с 18 възпитаници на ПМГ "Иван Вазов", които са от 9, 10 и 11 клас. Момчетата и момичетата споделиха, че са любопитни да научат повече за китайската култура, как се изписват йероглифите и посочиха, че владеенето на езика е още една добра възможност за тях, тъй като Китай е една от най-силните и развиващи се икономики в световен мащаб. Други посочиха, че тъй като занятията ще се водят на английски, курсът им дава и шанс да подобрят знанията си. Предполагаме, че ще ни е трудно, но когато има желание, всичко се постига, коментираха учениците. Чуйте ги в приложения файл.

Към курса са проявили интерес и по-малките, отчете директорът Илияна Славова, според която курсът по китайски ще обогати възпитаниците на гимназията, решили да се запишат.

Помагалата, които ще използват по време на обучението, също са безплатни, припомнят от община Димитровград, която съвместно с  дружеството за приятелство с Китай в града и института „Конфуций” към великотърновския университет е организатор на инициативата. Тя бе коментирана на две работни срещи с директори на учебни и детски заведения от общината. Към момента  от всички димитровградски основни и средни училища са проявили интерес и също ще имат курсове по китайски език. В детските заведения засега няма да има такива, а идната сряда ще стартира и курс за лица над 18 години, чийто домакин ще е Детският и младежки център. Все още не е ясно колко ще бъдат групите, тъй като записването на желаещи продължава, уточняват организаторите.