Депутатът Кристина Сидорова поздрави Таня Христова за решението да приеме оставката на Даниела Василева като директор на Дирекция „Социални дейности” в Община Габрово.
 
„Това е едно добро решение на г-жа Василева, надявам се всички по веригата да понесат отговорността си. В историята с центъра на ул. „Хризантема” невинни няма.”
 
Сидорова разкритикува представители на социални служби, които не са посещавали на място центровете, а са работили по доклади без да напускат кабинетите си.

Представител на висшата общинска администрация подаде оставка заради скандала с децата

 
Според депутата е важно да не се постави под въпрос деинституционализацията. Тя поиска инвестиции в персонал – адекватни обучения и контрол върху работата.

„За нас не е достатъчно, че си тръгнаха шефката на Държавната агенцията за закрила на детето и Даниела Василева в Община Габрово”, бе категорична Кристина Сиродова.

Само трима души от стария персонал в центъра за деца с увреждания на ул. „Хризантема“ остават на работа
 
Сидорова припомни отговор на кмета Таня Христова, даден преди време, по отношение назначаването на Маринела Лазарова за ръководител на центъра на ул. „Хризантема”. В него се казва, че Лазарова има добра подготовка.