"Ще направя всичко възможно и тук, както на други места в страната, където не съм се родил, да чуя за себе си „нашето момче”.

С тези думи Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ откри свой Информационен център в Габрово. Новаков стана член на Европейския парламент след като Томислав Дончев зае поста вицепремиер в настоящия кабинет.

„Давам си сметка за отговорността, която поемам пред габровци и пред Томислав Дончев“, каза евродепутатът Андрей Новаков.

Европейският информационен център на Андрей Новаков в Габрово активно ще работи по проблемите и възможностите за младежка заетост, по които миналата седмица той беше избран за докладчик в сянка в Европейския парламент.



„Знам, че това е тема, която вълнува габровци, и въпрос, по който аз ще работя. Надявам се резултатите да не закъснеят”, коментира Андрей Новаков.

Младите хора имат шанс за стажове в институции на ЕС. Екипът на Андрей Новаков ще осигурява информация за възможностите, които се откриват пред всеки младеж.

Томислав Дончев благодари на Андрей Новаков за ангажимента, който е поел да продължи дейността на офиса в Габрово.

„Защото след напускането на Европейския парламент единственото, за което ми беше болно е за местата, където имам открити информационни офиси и съм поел ангажимент към хората“, каза Дончев.

Той беше категоричен, че в момента Европейският парламент е много силна институция, която може да променя политики на Комисията и на правителствата на държавите членки.

„Затова за габровци е изключително важно да имат адекватен представител там. В негово лице Габрово има достоен представител, не го щадете, зареждайте го с идеи“, добави още Томислав Дончев.

На откриването на Европейския информационен център на Андрей Новаков присъстваха народните представители от ГЕРБ Цветомир Михов и Добромир Проданов, областният управител Николай Сираков, кметове, председатели на общински съвети, общински съветници.

Офисът на евродепутатът Андрей Новаков се намира в сградата, където се помещава местният офис на ГЕРБ и ще е отворен всеки работен ден от 9:00 до 18:00 часа.