Кметът на Община Трявна инж. Драгомир Николов и арх. Русев – управител на арх. студио „Бояна“ – гр. София, след проведена процедура  по ЗОП, подписаха договори за изготвяне на обследване  за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл.169, ал.1 (т.1-5) и ал.2 от ЗУТ, изготвяне на технически паспорти и Обследване за енергийна  ефективност на многофамилни  жилищни сгради на територията на гр. Трявна.

Договорите са за обособена позиция 2 – обект с административен адрес – „гр. Трявна, ул. П. Евтимий  № 97“, включваща 6 входа и 93 самостоятелни обекта и обособена позиция 3 – обект  с административен адрес „ гр. Трявна ул. П. Евтимий №103“, включващ  5 входа и 68 бр. самостоятелни обекти.
Стойността на сключените договори е както следва:
-    за ОП  - 2 – 12 000 лв. с ДДС
-    за ОП – 3 – 9 600 лв. с ДДС

Срокът за изпълнение на договорите е :
-    За обособена позиция 2 – 60 календарни дни от датата на сключване на договора.
-    За обособена позиция 3 – 60 календарни дни от деня, в който е получено Възлагателно писмо от  Възложителя за сключен Тристранен договор за целево финансиране между Община Трявна, Областна администрация Габрово и Българска банка за развитие.
След изпълнение на договорите предстои обявяване на обществена поръчка от Община Трявна, за инженеринг за саниране на сградите.