„След 27 години на преход е време да постигнем съгласие за пътя, по който върви България. За нас от ГЕРБ този път е ясен и безалтернативен. Това е пътят на европейското развитие, пътят по който постигнахме успехи за всеки български гражданин“. Това заяви в Габрово кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред изпълнения с хора площад.

Цецка Цачева нарече жителите на габровска област победители, пред които застава, за да потърси подкрепа за развитието на България, за стабилността на страната и сигурността за всеки един гражданин. „За мен диалог, баланс и отговорност не са само думи от речника. И в личния си живот, и в политиката винаги съм отстоявала убеждението, че колкото и трудно да е постигнат диалогът, той е пътят към единението и към верните решения за хората и страната ни“, каза още Цецка Цачева.

Тя заяви, че правителството на Бойко Борисов е постигнало много за всички хора и затова днес, заедно с кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев, имат самочувствието да поискат отново доверието на хората. Цецка Цачева уточни още, че двамата имат подкрепата на четиримата кметове от област Габрово, както и на Европейския парламент в лицето на българския евродепутат, приятел на габровска област, Андрей Новаков. „Ако и вие отново ни дадете Вашето доверие, ние с вицеадмирал Манушев ще връщаме доверието, което сте ни гласували, всеки един ден от 5-годишния ни мандат“, подчерта Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов призова жителите на областта на 6-ти ноември да направят исторически избор и да изберат първата жена Президент на България - Цецка Цачева, и да дадат висока оценка за правителството на Бойко Борисов. Той подчерта, че победата на президентските избори на Цачева и Манушев е важна за стабилността на страната.



Цветанов информира габровци, че за 2017 година ще бъдат заделени още 1 млрд. лв. за Националната програма за енергийна ефективност. „Българското образование е приоритет за правителството през следващата година – българските учители ще получат допълнително 223 милиона лева.

Цветан Цветанов благодари и на областния координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов за успешната работа на представителите на ГЕРБ в габровска област. „Кметовете и депутатите от ГЕРБ също отстояват вашите интереси и ежедневно работят за всички български общини“, заяви Цветан Цветанов. „Кметът на Габрово Таня Христова сега е в Брюксел, където представлява всички български общини по време на заседание на Комитета на регионите. Това е силата на ГЕРБ - имаме силен глас в Европа, чрез нашите кметове, депутати, министри, чрез премиера Бойко Борисов. А Томислав Дончев е успешният кмет, успешният министър, успешният вицепремиер, който винаги е защитавал интереса на габровци и на всички български граждани“, каза още Цветан Цветанов пред жителите на габровска област.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев сподели, че няма мъжко сърце, което да не трепне, когато чуе химна на българската армия „Велик е нашият войник“, написан от габровеца Михаил Шекерджиев. „Поклон пред българските войни, обичащи родината си. Поклон пред падналите български войни от 56-ти пехотен полк на връх Каймакчалан – 200 мъже от Габрово и Севлиево“, заяви вицеадмирал Манушев.

Той призова жителите на Габрово да упражнят правото си на глас, защото предстои важен за България избор. „Трябва да вървим с Европа и с европейските народи напред към по-добро бъдеще“, категоричен беше Манушев.