5 млн. и половина лв. се очакват по ОП "Региони в растеж" за реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич
Поредният инфраструктурен проект на Община Добрич по ОП „Региони в растеж” е депозиран в междинното звено за оценка, съобщиха от кметството. Той е на обща стойност 5 млн. 437 хил.лв. и е озаглавен  ”Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич”.

Над 13 хил.кв.метра улична мрежа е изкърпена в Добрич за тази година

Проектът предвижда реконструкция на следните обекти в Добрич:


Зона с преобладаващ социален характер - жилищен квартал „Балик”-„Йовково” -  улично платно и тротоари - 24 877 кв.м., благоустрояване 13 722 кв. м.

-Ул. „Теменуга” -  благоустрояване, озеленяване и реконструкция на комбинирана детска и спортна площадки.
-Ул. „Детелина” (от ул. „Тракия” до ул. „Роза”)


Зона с публични функции с висока обществена значимости - Централна градска част - улично платно и тротоари 33 656 кв.м., благоустрояване 2 846 кв. м.


-Ул. „Св. Св. Кирил и Методий” (от бул. „Добричка епопея” до паркинг на хотел „България”)  -  благоустрояване, озеленяване и изграждане на нова комб. детска площадка, тенис маса и фитнес уреди
-Ул. „Георги Кирков” (от ул. „Цар Петър” до бул. „25-ти Септември”)
- Ул. „Максим Горки” (от ул. „Независимост” до бул. „3-ти Март”)
- Ул. „Стоян Михайловски” (от ул. „Любен Каравелов” до ул. „Максим Горки”)


Предвидените строително-монтажни дейности по проекта целят подобряване на състоянието на уличната мрежа, прилежащи тротоари и зони за паркиране, повишаване на комфорта на пътуване и подобряване на пропускателната възможност на възловата пътна инфраструктура и подобряване на безопасността.

Започват ремонти на тротоари по четири основни улици в Добрич

До 2-3 месеца се очаква да са готови оценките на включените в проекта улици и ще се пристъпи към избор на изпълнител на ремонтните дейности, информираха от общината.