На пореден протест срещу системата и държавата излязоха недоволни граждани в Добрич. Те се събраха на централния площад „Свобода“ с възгласи за оставка на правителството. Протестиращите издигнаха лозунги „Системата ни убива. Времето ви изтече!“

„Тук съм защото няма бъдеще за детето ми. Системата убива всички, не само болните и хората с увреждания. Народът ни е разделен и така ни доубиват. Имам много познати, които емигрираха в чужбина и аз се замислям сериозно за това. Вече е нетърпимо“ – сподели Милен Дочев, дошъл на протеста заедно с двегодишното си дете.

„Тук ме води желанието за нормален живот, а не за съществуване. Бил съм в чужбина, но отрано осъзнах, че това не е решение, а бягство от проблемите. Ако си оставиш „Москвича“ в гаража и заминеш навън и ако очакващ като се върнеш той да е станал „Мерцедес“, най-много гаражът да не е твой.  Диванните патриоти и революционери пред компютрите са много, а на място няма никого“  – коментира друг от протестиращите Светломир Петров.

За оставката на управляващите се обяви и Камелия Тодорова,  майка на дете с аутизъм. „На протеста съм с моя син, който е с аутизъм. Искаме да се подобри живота не само на нашите деца, но и на пенсионерите и на всички хора.  Настояваме за оставката на Валери Симеонов и на цялото правителство. От лятото сме по палатки и площади, уморихме се, но няма да се дадем, защото няма какво да губим“ – категорична бе  Камелия Тодорова. 

Протестът завърши с блокиране за 1 час на пътя Добрич - Варна. Недоволните ще се съберат отново във вторник от 18 часа на пл."Свобода".