Общинският съвет на Тервел разглежда днес предложение за изместване на трасето на обходния път на Тервел в посока към град Силистра. Става дума за републиканския път III 207 Ветрино – Кочмар – Тервел – Честименско – Алфатар.  В момента всички превозни средства, движещи се по направленията Алфатар – Силистра, Ветрино – Шумен – София и към Добрич - Варна преминават през град Тервел.Трасето на пътя им пресича промишлената зона в края на Тервел (посока Добрич), преминава през жилищния квартал “Изгрев” и през жилищната зона на ул.“Тича“ стига до края на града, където се свързва с пътя за Силистра.

12,1 милиона лева е бюджетът на Тервел за тази година

През последните години основен проблем представляват тежкотоварните автомобили. Не са редки случаите, в които те нощуват върху тротоар на ул.“Тича“, срещу заведение в ЖК“Изгрев“. В квартала има детска градина, търговски обекти, заведения за хранене, многофамилни панелни жилищни сгради. Там е и професионалната гимназия, както и градският парк. Всички тези обекти генерират движение на пешеходци, сред тях и много деца. Множеството преминаващи и нощуващи в квартала тежкотоварни автомобили крият риск за хората там, се казва в предложението до общинските съветници.

Предложението на общинското ръководство е да се създаде ново трасе за обход на Тервел.

Изборът на вариант за проектиране ще бъде направен след съгласуване с компетентните органи.След изготвянето на техническия проект, общината ще търси източници на финансиране, за да реализира тази важна за безопасността на гражданите на Тервел инвестиция. Обходът ще е с 950 метра по-дълъг от сега установения.