Община Тервел
Община Тервел / Дарик Добрич
Проектобюджетът на община Тервел за 2018 година е размер на 12 187 000 лева. В тази сума са включени и  550 хил.лв., които правителството отпусна в края на 2017 година за обновяване на музея и на паметника на Хан Тервел, посочват от общината.

Правителството отпусна допълнително над 1 млн. лева на общините Шабла и Тервел

Както и миналата година, общината приключва с преходен остатък в местни дейности от 520 хил.лв. С минимално увеличение – с по около 50 хил.лв. са сумите, с които общината ще разполага за капиталови разходи, както и общата изравнителна субсидия за местни дейности.

От държавния бюджет общината ще получи през 2018 година общо 8,2 млн.лева.

Община Тервел не е променяла размера на местните данъци и такси, наемите за земеделските земи са вече търгувани в основната си част за период от пет стопански години. По тази причина приходната база на общината е относително постоянна. През 2018 г. се очаква да се получат 2,8 млн.лева от данъци, такси, наеми и продажби.

Община Тервел с одобрен проект за ремонт на водопровод

Разпределението на капиталовите разходи е направено на принципа на надграждането – довършват се обекти, които са започнати през 2016 или 2017 г., ремонтират се обществени сгради, образователна, социална и техническа инфраструктура.
 
В списъка за 2018 година е включено изграждане на църковен храм в с. Нова Камена, за което са отделени 60 хил.лева. Предвидени са още довършителни работи за доизграждане на Джамия «Дом на покойника» в Тервел за 60 хил.лв. и  основен ремонт на покрива на джамията в с.Градница за 15 000 лв.
 
Ще се направи външна топлоизолация на сградата на Обединеното училище в с.Колараци за 20 000 лв. и основен ремонт на улица в с. Поп Груево за 120 000 лв. Предвижда се още закупуване на терен за разширяване на гробищния парк в Тервел, ограждане на гробищните паркове в  Тервел и селата, изграждане на автоспирка в с.Безмер, ремонт на читалището в  с. Орляк, основен ремонт на площад «Старият дъб» и др.