Ученически козметичен салон е разкрит в училище "Любен Каравелов". Идеята е на ученическата компания “Students style” /ученически стил/ към международната фондация “Джуниър Ачийвмънт”.

В името на ученическата фирмата е заложена основната цел на младите хора, утвърдена след проведено маркетингово проучване – свой собствен стил в предлаганите козметични услуги.

Съдружници в компанията са учениците от Х в и ХІ в класове - профил “Стопански мениджмънт”. Всеки е вложил в начинанието по 10 лева собствен капитал. Целта на младите предприемачи е да предложат на съучениците и учителите актуален грим, маникюр, прически. Атрактивните цени от 0.50 до 1.00 лв., разнообразието от декорации в маникюра и прическите по желание на клиента, са основните параметри, на които залага компания “Students style”.

В навечерието на Коледа се организира демонстрация “ Грим-маникюр”, на която учениците ще покажат уменията си за изработване на грим, подходящ за дискотека, карнавал, както и сценичен и ежедневен make-up. 

В разработената рекламна стратегия на младите предприемачи от СОУ”Л. Каравелов” е включена реализацията на рекламен видеоклип, рекламни листовки, рекламно информационно табло.

С дейността си ученическа компания към международната фондация “Джуниър Ачийвмънт” вече 8 години развива предприемаческия дух на възпитаниците от СОУ “Л. Каравелов”, мотивира тяхната воля за бъдеща професионална реализация, утвърждава училището като най-авторитетния фактор за овладяване на знания и опит.