Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите
46948

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите
  • Кметът на Генерал Тошево взе за свой заместник опонента си от изборите

Кандидатът за кмет на Генерал Тошево от ГЕРБ Ивайло Манушев, който загуби балотажа с Димитър Михайлов /БСП/, бе назначен за зам.-кмет по стопанските дейности на общината. Вторият заместник на Михайлов ще бъде Георги Георгиев, който и през предишния мандат отговаряше за хуманитарните дейности.

Димитър Михайлов коментира пред Дарик изненадващото решение да назначи за свой заместник опонента си от предизборната кампания. На въпрос дали актът е в резултат на споразумение между ГЕРБ и БСП на местно ниво, кметът на Ген.Тошево сподели:

„Тази кампания беше най-толерантната от 1990 година насам. Имаше критики по отношение на политиката, но не и по отношение на личностите. Омаскаряването остана в миналото и това беше най-доброто. Днес можем да разговаряме с всички опоненти, да обсъждаме бъдещето на Ген Тошево, взаимствайки много неща от техните програми. Аз смятам, че някои от нещата, които от ГЕРБ споделяха в предизборната кампания, са добри за града и ние ще ги имаме пред вид. Ивайло е млад човек, Тошево е малък град и има нужда от всеки един, така че аз смятам да използваме неговия опит и квалификация. Това ще бъде добра крачка в интерес на общината."

По думите на Михайлов решението за назначението е споделено и с общинските съветници. „Надявам се това, което ще правим, да има една широка обществена подкрепа и оттам да имаме и необходимата протекция от тези, които са на власт в момента. Градът и общината не са на тези, които са победили в изборите. Те са на всички", коментира Михайлов.



Той съобщи още, че ще се прави нова структура на общината. Ивайло Манушев основно ще бъде натоварен с работата по международни програми и проекти. В кметството няма да има специален отдел за европроекти, но ще се сформира екип за всеки отделен проект, така че повече хора от администрацията да участват в тази дейност.

В прикачения файл чуйте още от Димитър Михайлов в интервюто на Валентина Добринчева: