Инициативи под наслов „Докосване до Дора Габе” се провеждат в Шабла.  Идеята за организиране на проявите, посветени на 120 години от рождението на поетесата, е на Градската библиотека в Шабла и Общинския детски комплекс. Тя е подкрепена от всички училища и детски градини в общината.

В Младежкия информационен център добричкият писател Драгни Драгнев представи книгите си „Нашата Дора Габе” и „Кръгът на Дора Габе”, включващи записки за живота и творчеството на поетесата. Авторът призна пред шабленци, че трудно е решил да пише за творец от такава величина, да сподели с читателите си своите спомени от незабравимите си срещи и разговори.

В рамките на инициативите са обявени два конкурса - за детска рисунка и стихотворение на тема „Морето и слънцето през нашите очи” и конкурс за написване на есе „Почакай слънце”. Днес в 14.30 в Младежкия Информационен Център любителите на поезията ще могат да видят състезание за майсторско изпълнение на творба на Дора Габе, след което ще бъдат обявени резултатите от проведените конкурси и награждаването на участниците.