Във връзка с публикувана на страницата на Министерство на финансите „Концепция за личните сметки на физически и юридически лица“ и последвалата я медийна кампания, както и зачестилите в последните дни запитвания от акционери на дружеството, ръководството на АЛБЕНА АД излезе със съобщение до акционерите си.

Идеята да се раздвижат акциите от масовата приватизация според Васил Велев е пладнешки обир

В него се казва, че публикуваната на 16 януари, Концепцията за личните сметки на физически и юридически лица е предложена за обществено обсъждане в срок до 15.02.2019 г.,  тя не е приета, не са приети и промените в законодателството, които са посочени в нея.

"Концепцията няма силата на закон или друг нормативен акт, който да поражда задължения за акционерите на АЛБЕНА АД. Към настоящия момент за акционерите на АЛБЕНА АД не възникват задължения за преместване на акциите им от регистър А на Централен депозитар АД към регистър Б /подрегистър на инвестиционните посредници/ на Централен депозитар АД. 


Ръководството на АЛБЕНА АД ще продължи да заплаща на Централен депозитар АД дължимите такси за водене на регистър на акционерите на дружеството в регистър А, в който не се дължат такси от страна на акционерите", се посочва още в съобщението. 

Търсят се „бонови книжки“: Започва реформа с акциите от масовата приватизация

Става въпрос за предлаганата реформа с боновите книжки от масовата приватизация и т.н. "спящи акции". 

Информация за броя на акциите в Албена АД и полагаемия се дивидент може да бъде получена в работно време на телефони
02/ 9516053, 02/ 9516670 и 0579 / 62954, уточняват още от дружеството.