Като кандидат за кмет, той е категоричен: Не бива да се пропуска нито една прослойка от обществото
Обявих кандидатурата си за кмет, защото имам какво да кажа на гражданите. Влизам в битката за поста с нагласата, че аз ще бъде следващия кмет на Бургас. И когато човек има визия за развитието на града - нещо, което съм подготвял години наред, смятам, че имам малко време да се допитам до хората.

Предсрочно: Живко Табаков ще се кандидатира за кмет на Бургас

По време на кампанията ще повдигна 10 важни за Бургас теми. Ще събера мненията на гражданите. Те да дадат посоката за развитието на града". Това заяви, общинският съветник и кандидат за кмет на Бургас - Живко Табаков. 

„Изпращам мандата си на общински съветник в местния парламент, уверен в това, което свърших. Свърших в голяма степен това, което обещах на избирателите си. Създадох първата стратегия за развитие на туризма в града. Нещо много мащабно за цялата област е Организацията за управление на туристическия район.

Участвал съм в стратегията за развитие на туризма до 2023 г. В тези години проведохме много инициативи, засягащи голяма част от обществото. Активно участвахме в борбата срещу замърсяването на въздуха. 


Живко Табаков: За туризма у нас - само хубаво. И надежда за чудо

Успях да консолидирам подкрепа и да внесем първия референдум на този мандат и втория за Бургас за целия преход на демокрацията. За жалост беше отхвърлен. Районирането щеше да даде по-голям избор на гражданите, както в София, Пловдив. За жалост и то беше отхвърлено от ОбС, но вярвам, че тази идея има бъдеще”, каза още Табаков в студиото на Дарик.

Като успех той отчита борбата за малкия и средния бизнес и опитите за спиране на зелената зона. „Зад искането ми за спирането й застанаха с подписи над 13 000 души. Това ми дава увереност да се кандидатирам за кмет. Към всяка инициатива, която съм подемал, съм се вслушвал в мнението на жителите“, допълни областният лидер на ДБГ.