От "Гранична полиция" дадоха заявка, че подобна контрабанда през морските ни пътища ще става все по-трудна оттук насетне
В множество тайници са били открити три вида наркотици в големи количества на луксозна яхта на пристанището в Царево, обявиха от "Гранична полиция" и Агенция "Митници" на съвместен брифинг.

„Това е пореден удар срещу наркоразпространението в последните месеци. Дойде ред и за неутрализирането на лица, които се занимават с такава престъпна дейност по море. Съвместно с Агенция „Митници“ бяха съпричастни в установяването на луксозна яхта, 10 метра дълга, собственост на българско дружество, производство 2020 година. В тази яхта двама души – българи и румънец, заявяват излизане от българско пристанище по море към Истанбул. Вследствие на анализа на риска се пристъпва към проверка непосредствено преди излизане от пристанище „Царево“, посочи Антон Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Откриха голямо количество наркотици на яхта на пристанището в Царево

В специални тайници в яхтата се установяват големи количества марихуана, кокаин и метамфетамини. Тайниците са били много и разпръснати.

Проверката продължава и към дъното на лодката за още субстанции.

"Искаме да покажем, че морската ни граница се охранява много добре и подобен трафик ще бъде много по-труден оттук нататък. След влизането ни в Шенген по въздух и вода трябва да покажем, че можем да пазим границите си", изтъкна още Златанов.


Иван Пасков, началник отдела на "Митническо разследване" към Агенция "Митници", обясни, че при повдигането на едно от леглата на матрачните плоскости те са били доста сериозно прилепени, при което проверяващите са се усъмнили, тъй би трябвало да местят лесно. Там е открит тайник с марихуана, отделно 120 хапчета метамфетамин и амфетамин, както и два пакета с кокаин.

Двамата души, които са били на борда, са задържани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня