Сдружението на таксиметровите компании входира сигнал до Областния управител на Бургас относно решението на Общинския съвет за отмяна на изискването за удостоверение за включване на автомобилите към системата “Жълт пръстен” и документ за наличие на нарушения, установени по реда за таксиметров превоз на пътниците.

Да върне незаконосъобразното и нецелесъобразно решение, прието в местния парламент, за ново обсъждане или да спре решението и да го обжалва в компетентен съд, искат превозвачите.

Превозвачите очакват в становището си Пантелеев да вземе предвид обективните основания, довели до вземане на едно правилно решение и да прецени реални ли са аргументите, предизвикали неговото отпадане.

“По наша инициатива със съдействието на Областна дирекция ”Полиция”- Бургас беше създадена комуникационната система “Жълт пръстен“ за бързо оповестяване при посегателства от страна на клиенти спрямо таксиметрови шофьори. Прилагането и допринесе за намаляване на инцидентите с наши колеги. Поради това считаме, че издаването на удостоверение за включване на автомобилите към системата “Жълт пръстен” трябва да бъде задължително за всички таксиметрови шофьори, се пише в сигнала до Областния управител на Бургас.