Родители твърдят, че служител на бургаската дирекция на полицията е ударил шамар на дете в извънработно време
Родители твърдят, че служител на бургаската дирекция на полицията е ударил шамар на дете в извънработно време, предава NOVA.

Инцидентът е станал в неделя следобед на площадка пред блока, в който живеел униформеният. До саморазправата се стигнало, след като синът му се наранил, катерейки се по дърво по време на игра

Проверяват полицай в Бургас по сигнал, че раздавал шамари на деца

Йордан Атанасова, баща на ошамареният Кристиян, разказа, че той играл навън с приятели, когато синът на полицая паднал от дърво и обвинил тях. Разяреният полицай започва да гони децата. Така някои от тях попадат под неговата плесница.

“Не знам защо обвиниха мен. Той се приближи и ми се разкрещя. Попита ме дали аз съм виновен и ми удари два шамара”, разказа пострадалото дете. 


Ударите са толкова силни, че ръката и ноктите се отбелязват на бузата на детето. Вследствие на шамарите Кристиян получава и силна болка в ухото, което преди години е било оперирано.

Други две деца същи получават по един шамар, разказа още пострадалото момче. От ОД на МВР съобщиха, че е започнала вътрешна проверка. Йордан Атанасов ще подаде жалба в прокуратурата. Той ще настоява за дисциплинарно уволнение на полицая.
nova.bg