Състезателят на клуб "Месембрия" Митко Катрафилов поглежда към националния отбор
Поредно силно представяне за Несебър записа Димитър Катрафилов на турнира по подводен риболов за Купа "Месембрия" 2018, който завърши днес. В надпреварата, която се явява втори кръг за Купа „България“, се включиха над 20 от най-добрите родни харпунджии. Катрафилов, който успя да натрупа общо 4 950 точки като състезател на клуб „Месембрия“ в състезанието, си извоюва второто място с улов от четири риби с общо тегло от 2,5 килограма.

„Направихме силен втори турнир за Купа „България“. Първи завърши състезателят на Приморско, за което го поздравявам. Аз успях да уловя четири риби, едната от които е лаврак, тежащ 1,450 кг. Следващото състезание ще се проведе в град Шабла, надявам се на добро представяне и там“, каза Катрафилов пред „Дарик“ – Бургас.

Подводничарят от Несебър се нарежда сред най-добрите в България и дава сериозна заявка за участие в националния отбор на страната при следващото голямо международно състезание.  "Към момента заемам второто или третото място в класирането. Надявам се наистина да стана част от българския национален отбор и да представя достойно страната си на световно дайвинг състезание", сподели Митко Катрафилов. 

В Несебърския залив гмуркачите излязоха в открито море с няколко лодки, а състезанието продължи повече от пет часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в дълбоки води, уловът бе добър.


Купа „Месембрия“ спечели Атанас Бъчваров от приморския клуб „Марлин“, който отстреля седем платерини с общо тегло от 2,670 кг. Трети се класира състезателят на „Варна дайвинг център“ Мирослав Димотров. Следващото състезание по подводен риболов в Несебър ще се проведе на 26 август, а риболовците ще мерят сили в третият кръг от републиканското първенство на 7 юли в акваторията на село Тюленово.