Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
93136

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
  • Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
 Повече от 30 души, сред тях и семейството на 32-годишния Горан Горанов, който загина в изолатор в бургаския затвор, се събраха днес – час след погребението му, на мълчалив протест срещу действията на ръководството на институцията, което в прав текст обвиняват за смъртта на лишения от свобода.
 
Горан – бивш европейски шампион по борба издъхна на 25 март т.г. – навръх Благовещение, оставен в т.нар. запечатка в затвора, където изтърпяваше ефективна присъда от 2,6 години за нападение над надзирател.
 
„Синът ми е открит паднал до вратата, направил си е сламка, през която се е опитвал да диша. Загинал е в адски мъки”, сподели майката на Горан – Сашка. По случая е образувано разследване, има и втора – вътрешна проверка в затвора.
 
„Ще се борим докрай да разберем истината: Имало ли е убийство, защо е допуснато това убийство. Моето семейство иска истината, искаме прозрачност за случващото се”, каза днес сестрата на Горан-Йонка.

 „Нямахме достъп до моя брат 10 дни. Казваха ни, че отказвал да се види с нас, но не знаем дали това е истина. Брат ми е бил затворен три дни в запечатка, без да му е отваряно. Твърди, се че в килията не е имало дори легло. Някои от служителите са знаели, че парното е било счупило и не са предприели нищо. Оставили са го да умре”, допълва Йонка Горанова.
 
Какво още казва тя, чуйте в прикачения файл: