Все още има свободни места за потребители на новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас, съобщават от Общината.

Услугата е насочена към хора в пенсионерска възраст, които имат ТЕЛК с чужда помощ или нямат никакво издадено експертно решение, и имат нужда от оказване на подкрепа от социален асистент.

Служителят на домашния патронаж може да помага в домакинството, да придружава на разходка или до магазина лицата от тази целева група за период от 2 до 4 часа всеки ден. Всеки нуждаещ се, който отговаря на посочените критерии за включване в социалната услуга, може да подаде заявление на адрес: Бургас, ул. "Иван Богоров" № 19, ет. 1.

Повече информация за услугата „Асистентска подкрепа“ и кандидатстването за нея, може да откриете на сайта на Домашен социален патронаж Бургас: https://domashenpatronaj.com/services/asistentska-podkrepa


Освен услугата „Асистентска подкрепа“, Домашен социален патронаж Бургас предоставя и разнообразно хранене по домовете на възрастни хора и лица с увреждания. За още по-качественото обслужване при доставката на лекарства и хранителни продукти на своите потребители, Социалният патронаж вече разполага и с нов електромобил.

Електромобилът е икономичен и практичен. Той е с марката “Sevic” и се зарежда на ел. станция, като пълното зареждане на батерията е за приблизително от 6 до 12 часа, като с едно зареждане може да измине 120 км.

Единственият недостатък на екомобила е, че масата на пътуващите /водач и пътник/ не трябва да надвишава повече от 130 кг. Той се използва от социалните куриери за доставка на хранителни продукти и лекарства на хора със затруднено придвижване, лица поставени под карантина или самотни родители на деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата сами.