36-годишният Петър Биберов, който беше задържан за нападението над фоторепортера на вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков /на главната снимка/ остава в ареста в следвщаите 72 часа, съобщиха от районната прокуратура в Бургас. Той е обвинен за нанесена лека телесна повреда. 

Инцидентът се разигра в късния следобед вчера в морската градина, докато Пенков снимал последиците от пожар в ресторант "Кралско село". Очаква се държавното обвинение да поиска постояна мярка за неотклонение "задържане под стража".



Днес, Борислав Пенков беше прегледан от съдебни медици. „Нападнаха ме. Едно момче, което не познавам ми каза да се махам. Отдръпнах се, но тогава друг дойде до мен и не ми позволи да тръгна с колелото си.

Дойдоха още поне пет души. Искаха да изтрия снимките на заведението. Казах, че няма да го направя”, обясни Пенков. От разказа му стана ясно, че е бил обграден от поне седем здрави мъже, когато един от тях го съборил на земята след няколко удара в слабините. "Въобще не очаквах, че ще ме нападнат”, каза фоторепортерът.

 

Полицията арестува Кюфтето, защото наби фоторепортер


„Тези момчета се чувстват безнаказани и го показват с действията си. Това е второ нападение над нашия колега. За съжаление агресията в обществото ни взема връх навсякъде”, коментира главният редактор на в. „Черноморски фар” Силвия Шатарова.

От заведение пък заявиха, че бой не е имало. Пенков се появил пиян в заведението и не пожелал да го напусне дори след отправена от управителя молба.

Оттам обясниха, че записите от охранителните камери не са налични - изгорели по време на пожара. Стихията е засегнала голяма част от заведението.

Според полицията, се касае за неизправна електрическа инсталация.