Кметът на Благоевград Атанас Камбитов връчи дипломите на 11 отличници от Правно-исторически факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски".

Дипломантите получиха и плакет за доказаните високи резултати в процеса на своето обучение. Това стана на тържествена церемония в I УК на учебното заведение, на която присъстваха ректорът на ЮЗУ проф. д.н. Иван Мирчев, председателят на ОбС Радослав Тасков, Незабравка Стоева и Елка Атанасова - членове на ВСС, съдия Петър Узунов и Мария Тодорова, зам.- председател на Административен съд - Благоевград и др.

Тържеството, което продължи повече от половин час, започна с химна на България и приемането на знамето на ПИФ. С приветствено слово към студентите се обърнаха деканът на ПИФ доц. Габриела Белова, ректорът на ЮЗУ проф. Мирчев и кметът на Общината Атанас Камбитов.

По време на тържеството бяха прочетени и поздравителни адреси, изпратени от публични личности, а за финал гостите на церемонията бяха поздравени с музикални изпълнения от възпитаници на факултета по изкуства.



Общият брой на студентите, които получиха дипломи за висше образование са 396. Диполмантите завършват специалностите "Право", "Международни отношения", "Публична администрация", "Европеистика", "История" и "Връзки с обществеността".