Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че в скоро време ще има среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, тъй като имат нужда от комуникация, предаде Анадолската агенция.

Гърция отхвърли обвиненията, че подкрепя терористични групи, действащи срещу Турция

"Ще имаме среща с турския президент Ердоган. Аз обаче не съм в позиция да кажа кога точно ще е тя. Срещата ще се състои, тъй като имаме нужда от комуникация", каза пред гръцка телевизия късно снощи гръцкият министър-председател.

Той уточни, че срещата ще се проведе в скоро време и добави, че само в рамките на международното право може да бъдат разрешени двустранните разногласия. "Турско-гръцките отношения се превърнаха в турско-европейски отношения", каза още Мицотакис.


Гърция укрепва границата с Турция с нова ограда и усилване на охраната

Изявленията на Мицотакис бяха направени часове, след като говорителката на гръцкото правителство Аристотелия Пелони каза, че засега не е планирана среща между гръцкия премиер и турския президент.

На 15 април гръцкият външен министър Никос Дендиас бе на посещение в Анкара, след което съобщи, че е поканил турския си колега Мевлют Чавушоглу да посети Атина за подготовка на среща на Мицотакис с Ердоган.
БТА