Властите в САЩ разкриха убийство, извършено от клоун преди 27 години. 54-годишна жена е арестувана и обвинена за тежкото престъпление.
https://twitter.com/nbc6/status/912838777357455360
На 26 май 1990 година Марлийн Уорън е простреляна пред дома си в Уест палм бийч, Флорида пред очите на сина си и негови приятели. Говорителят на шерифската служба в Палм Бийч тогава казва пред пресата, че за първи път в своята 19-годишна кариера вижда подобно нещо.

Серийни убийци: Джон Гейси - Кървавият клоун
 
Жената излиза пред вратата на дома си, за да вземе цветя и балони от човек, облечен в клоунски костюм и маска, и той я прострелва. Според свидетелски показания двамата не разменят нито дума. Марлийн Уорън умира в болница два дни след посегателството срещу нея. В дните след убийството медиите разказват в детайли за случая, като съобщават, че на единия от балоните пишело „Ти си най-великият“, а на другия била нарисувана Снежанка.

Първоначално подозренията падат върху съпруга на Марлийн – Майкъл Уорън, тъй като станало ясно, че двамата имали проблеми в брака.


Клоуните-убийци, които всяват ужас и страх (ВИДЕО)

В продължение на повече от четвърт век случаят остава неразрешен. През 2014 година е отворен повторно и полицията смята, че може със задоволство да го затвори след ареста на Шийла Кийн Уорън във вторник тази седмица.

Клоуни-убийци плашат до смърт британците (ВИДЕО)

Когато престъплението се разследва през 1990 година, детективите разбират, че Шийла Кийн има афера с Майкъл Уорън. Въпреки подозренията към нея, разследващите не успяват да съберат достатъчно доказателства. След като отново отворят случая преди три години те правят пробив след извършена ДНК-експертиза на събрани улики. Освен това разбрат, че през 2002 година Шийла Кийн се омъжила за Майкъл Уорън и двамата заживели в щата Тенеси, където въртели ресторант.

Вижте кои са най-бруталните серийни убийци в историята

Шийла Уорън е арестувана в щата Вирджиния близо до границата с Тенеси във вторник тази седмица и обвинена в убийство първа степен. Не става ясно дали Майкъл Уорън е съпричастен към извършеното престъпление.