Водещата медийна компания в Югоизточна Европа United Media и Nova TV (Хърватия) бяха домакини на полуфиналния кръг на журирането за международните награди EMMY®.

За трета поредна година United Media, част от водещата телекомуникационна и медийна компания United Group, е домакин на престижното събитие. То се проведе успоредно с филмовия фестивал в Пула, като по този начин бе изразено признание към успеха на Хърватия в областта на националните и международните телевизионни продукции.
 


Nova TV (Хърватия) и United Media събраха многобройни професионалисти от света на телевизията, продуцентството и творческата индустрия. Членове на тазгодишното жури бяха Агапи Кефалогиани, оперативен мениджър на каналите Novacinema в рамките на Nova TV в Гърция, Зринка Янков, главен редактор на Nova TV (Хърватия), както и актьори в множество телевизионни и филмови хитови продукции: Момчило Оташевич, Славко Собин, Алмир Курт и Ивана Рошчич. Изпълненията на актьорите бяха оценявани и от опитните известни режисьори Даниел Кушан и Йосип Жуван, продуцента Ивана Василина, сценариста, продуцента и актриса Ники Бом. Директор „Продажби на оригинално съдържание и копродукция“ на United Media Татяна Павлович, която е и член на Международната академия за телевизионно изкуство и наука, се присъедини към журито за полуфиналната оценка в категорията „Най-добро актьорско изпълнение“.
 


Финалистите във всички 16 категории ще бъдат избрани през септември, а носителите на 52-рата международна награда EMMY® ще бъдат обявени на 25 ноември в Ню Йорк.

 


След полуфиналния кръг на журиране последва незабравима звездна вечер, домакин на която беше телевизионната водеща и звезда на Nova TV (Хърватия) Миа Ковачич.
 


Nova TV (Хърватия) и United Media поканиха на официална галавечеря в замъка Пула „Кащел“ професионалисти от света на телевизията и творческата индустрия, представители на град Пула и филмовия фестивал в Пула. Събитие, което за пореден път потвърди отличните позиции на Хърватия като дестинация за национални и международни телевизионни продукции.
 

„United Group се гордее, че е част от творческата общност и чества тази вечер изключителните постижения в областта на телевизионната продукция. Нашето медийно подразделение United Media е продуцирало над 40 сериала, които имат силен отзвук сред нашата аудитория и извън нея. Продукциите ни са адаптирани и продадени в повече от 60 държави по света, което показва, че стремежът към висококачествено писане и разказване на истории е това, което прави това съдържание актуално. Ще продължим да работим с най-добрите в творческата индустрия, за да не спираме да вдъхновяваме“, заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group и член на Международната академия за телевизионно изкуство и наука.

„Югоизточна Европа се превърна във важен творчески център за разказване на интересни истории. Ние в United Media произвеждаме повече от 40 хил. часа оригинално съдържание годишно, което достига до пазар от 40 млн. души по над 50 телевизионни канала. Станахме предпочитан партньор за телевизионни продукции в региона и ще продължим да инвестираме в местно качествено съдържание“, поясни Александра Суботич, главен изпълнителен директор на United Media.
 


„Благодаря на нашия домакин Виктория Боклаг и нейния прекрасен екип, че за пореден път организираха журиране в полуфинален кръг, този път в красивия град Пула. Тези събития са неразделна част от конкурса за Международните награди EMMY®“, изказа благодарността си Натаниъл Брендел, директор на журито на EMMY® в Международната академия за телевизионни изкуства и науки.

United Media вярва, че насърчаването на младите таланти е важна част от устойчивата работа в творческата индустрия. Компанията активно насърчава развитието на нововъзникващите таланти в региона. Победителите в специализираните писателски конкурси се възползват от програми за менторство заедно с опитни колеги.

Една такава инициатива е програмата „Make the scene!“, организирана от United Media и филмовия фестивал в Пула. На гала събитието в Пула присъстваха и менторът на семинарите за развитие на сценарии, известният гръцки сценарист Никос Панайотопулос, както и уважаемите членове на журито на този конкурс - Горан Богдан, Наташа Булян и Мишо Могорович. Талантът с най-добър сценарий за телевизионен сериал получава награда от 10 000 евро и може да продължи да развива проекта си съвместно с United Media.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня