Най-малко двама души са убити, а други поне 25 са ранени при нападение срещу офиса на политическата партия на кандидата за афганистански вицепрезидент Амрула Салех, предадоха световните агенции.

Салех, който се кандидатира на президентските избори, в тандем с президента Ашраф Гани, не е пострадал при атаката. Това написа в Туитър самият Гани. По-рано се твърдеше, че Салех е бил ранен от шрапнел. Той беше изведен от сградата. Спасени са били още 40 души, намирали се вътре.

13-годишен атентатор се самовзриви на сватба в Афганистан

Зоната е отцепена от силите за сигурност, които са успели да прочистят от нападателите първия и втория етаж. Но продължава операцията по прочистването на останалите етажи. Засега се предполага, че нападателите са двама.

Насрат Рахими, говорител на афганистанското министерство на вътрешните работи, разказа, че взривът е станал в 16,40 ч. местно време близо до офиса на партия Зелена тенденция.


После въоръжени мъже са нахлули в офисите на партията.

Засега никой не е поел отговорност за атаката. Тя става в деня, в който беше открита предизборната кампания за президентските избори на 28 септември.

Дръзко нападение на талибаните в Афганистан

Салех е безкомпромисен опонент на талибаните и на други твърдолинейни ислямистки групи.