Руският президент Владимир Путин нарече претендента за републиканската кандидатура на президентските избори в САЩ Доналд Тръмп "блестящ, талантлив човек", предадоха Франс прес и ТАСС.

10 от най-интересните идеи и убеждения на Доналд Тръмп

"Той несъмнено е много ярка личност и талантлив човек. Не е наша работа да оценяваме достойнствата му, но той е абсолютен лидер в президентската надпревара", заяви Путин на годишна пресконференция пред близо 1400 руски и чуждестранни журналисти.

Тръмп: Путин е по-приятен човек от мен

Начинът, по който говори, и това, което му дава възможност да увеличава популярността си, не засяга Русия, каза президентът за 69-годишния милиардер, който не престава да прави провокативни изказвания. Путин отбеляза, че е склонен да развива отношенията със САЩ след избирането на нов американски президент през ноември 2016 г.

"Тръмп казва, че иска отношения на друго равнище с Русия, по-тесни и задълбочени. Нима можем да не приветстваме това? Разбира се, че го приветстваме", допълни руският държавен глава.



През октомври претендентът за номинацията републиканците заяви, че "вероятно би се разбирал доста добре с Владимир Путин".

Още от традиционната годишна пресконференция:

Путин обясни как е възникнала Ислямска държава в Сирия

Путин: Удивлява ме беззъбата позиция на българските власти за "Южен поток"

"Турски поток" ще бъде изграден, ако Турция издейства гаранции от Брюксел, заяви Путин

Путин: Гордея се с дъщерите си, но не обсъждам семейни въпроси

Източник: БТА