Путин: Гордея се с дъщерите си, но не обсъждам семейни въпроси
Путин: Гордея се с дъщерите си, но не обсъждам семейни въпроси / БГНЕС

Руският президент Владимир Путин се гордее, че неговите дъщери свободно говорят и работят с три чужди езика, но добави, че никога не обсъжда семейни въпроси, предаде ТАСС.

"Аз се гордея с тях, те продължават да учат и работят", каза държавният глава на днешната си голяма годишна пресконференция пред руски и чуждестранни журналисти в Москва. "Те свободно говорят три европейски езика. Едната даже говори един или два източни, а другата - още един, четвърти европейски. И то не само говорят, но и ги използват в работата си".

Кремъл: Путин не очаква бебе от гимнастичката Алина Кабаева

Той добави че дъщерите му все още правят първи стъпки в своите кариери, но бележат успехи.

"Никога не обсъждам въпроси, свързани с моето семейство. Те (дъщерите) не се занимават с бизнес и не се занимават с политика, никъде не си пъхат носа", каза президентът.

Путин не опроверга информацията, че една от дъщерите му се занимава с фондация към Московския държавен университет. Беше помолен да коментира съобщения в медиите, че дъщеря му Катерина Тихонова ръководи Центъра за национален интелектуален резерв към Московския държавен университет (МГУ) и че се занимава със създаването в Москва на научно-технологически парк. Той похвали самия проект, като го нарече добра инициатива на ректора на МГУ.

Личният живот на Путин е държавна тайна

"Да говоря за това, къде конкретно работят моите дъщери и с какво се занимават - никога не съм правил това и не смятам да го правя и занапред, включително и по съображения за сигурност", посочи Путин.

Той добави, че всеки човек има право да определя собствената си съдба, и продължи, че неговите дъщери "никога не са били звездни деца". "Те просто живеят собствения си живот и правят това много достойно", каза Владимир Путин в отговор на журналистически въпрос.

Източник: БТА