Преди броени дни бе представен официалният портрет на френския президент Еманюел Макрон. Веднага в социалните мрежи се появиха доста негови пародии, пишат италианското издание "Кориере дела сера" и френското издание "Франсбльо".


На официалния портрет Макрон позира в кабинета си, с костюм и вратовръзка, подпрял се на бюрото си, а зад него има отворен прозорец, през който се виждат зеленина и небе. От двете страни на прозореца са поставени френското знаме и знамето на ЕС. На бюрото има часовник, показващ 8,20 ч., два айфона и три книги - "Червено и черно" на Стендал, "Военни мемоари" на генерал Де Гол "Земни храни" на Андре Жид, превеждана още и като "Храните на земята" или "Плодовете на земята".

Сред най-интересните пародии на официалния портрет са такива, на които лицето на Макрон е заменено с това на друг френски политик или друга видна личност, като например социалиста Беноа Амон или бившият френски национал и настоящ треньор Зинедин Зидан.  Някои от пародиите са смесица от официалната снимка известни шедьоври на изкуството или филмови плакати, като например "Матрицата" или "Семейство Флинстоун". В една от тях Макрон позира на фона на "Тайната вечеря" на Леонардо. В друга е вкаран в емблематичната сцена, увековечена в афиша на филма "Титаник".

Ето и най-интересните колажи:











БТА