Властите в Лос Анджелис обявиха, че въвеждат домашна изолация за всички жители на града заради ръста на заболеваемост от COVID-19.

Според заповедта, публикувана на сайта на кмета Ерик Гарсети, „градът е близо до преломния момент“, след който броят на хоспитализираните пациенти ще надхвърли възможностите на болничния фонд.

„Тези печални факти за разпространението на COVID-19 в нашия град означават, че трябва да върнем някои от по-строгите ограничения, които бяха въведени през пролетта“, пише още в документа.
 


По разпореждане на кмета, приетата през лятото заповед временно се заменя от друго разпореждане, „необходимо за защитата живота и имуществото на Лос Анджелис“, което влиза в сила незабавно.


Всички жители на Лос Анджелис се задължават да останат по домовете си, гласи решението. За бездомните властите трябва да предоставят временно убежище.

Властите в Лос Анджелис налагат нови ограничения от понеделник

Жилището може да се напуска само в случай на необходимост. Съгласно заповедта, всички предприятия и компании, чиято работа изисква присъствието на служителите и работниците на място и не попадат в групата на изключенията, трябва да преустановят дейността си.

В разпореждането са предвидени и множество изключения. Продължават работа международните институции, магазините за хранителни стоки, бензиностанциите и автосервизите, финансовите институции и много други.

Гражданите имат право да ползват техните услуги при необходимост и стриктно спазване на епидемиологичните мерки.

За нарушаване на заповедта гражданите може да бъдат глобени и дори да бъдат осъдени на лишаване от свобода.
БГНЕС