Борис Джонсън се пошегува, че отстраняването му от поста британски министър-председател е било "най-големият сюжет от времето на гоблена от Байо" - гигантска бродирана тъкан, датираща отпреди близо хилядолетие.

Джонсън, който ще напусне "Даунинг стрийт" на 6 септември, след като беше отстранен от колегите си от партията на торите, направи забележките по време на закъсняло парти в събота по случай брака си, който се състоя през май 2021 г. и имаше ограничено присъствие поради правилата на COVID-19.

Борис Джонсън с прощални думи пред британските депутати

По време на тържеството в Дейлсфорд Хаус в Котсуолдс Джонсън също така се пошегува, че е получил "маса писма за оставка, най-вече от най-близките ми роднини", според The Times.

"Има много възможности, които водят до катастрофи, а катастрофите могат да доведат до нови възможности, включително до възможности за нови катастрофи", мъдро отбеляза Джонсън по време на речта си, според британския вестник. 

Според "Сън" двойката е танцувала първия си танц на караоке класиката на Нийл Даймънд "Sweet Caroline", неофициален химн за футболните фенове на Англия по време на турнира Евро 2020, а вероятно и почит към пълното име на Кари - Каролин.

Премиерът беше принуден да се оттегли в началото на юли, след като нарастващото възмущение на торите в крайна сметка пречупи Джонсън за ролята му в скандала с един от ключовите му съюзници, Крис Пинчър, който подаде оставка от правителствена роля на фона на обвинения в сексуално насилие.
БГНЕС