Борис Джонсън се пошегува, че отстраняването му от поста британски министър-председател е било "най-големият сюжет от времето на гоблена от Байо" - гигантска бродирана тъкан, датираща отпреди близо хилядолетие.

Джонсън, който ще напусне "Даунинг стрийт" на 6 септември, след като беше отстранен от колегите си от партията на торите, направи забележките по време на закъсняло парти в събота по случай брака си, който се състоя през май 2021 г. и имаше ограничено присъствие поради правилата на COVID-19.

Борис Джонсън с прощални думи пред британските депутати

По време на тържеството в Дейлсфорд Хаус в Котсуолдс Джонсън също така се пошегува, че е получил "маса писма за оставка, най-вече от най-близките ми роднини", според The Times.

"Има много възможности, които водят до катастрофи, а катастрофите могат да доведат до нови възможности, включително до възможности за нови катастрофи", мъдро отбеляза Джонсън по време на речта си, според британския вестник.

Гобленът на Байо
Getty Image

Според "Сън" двойката е танцувала първия си танц на караоке класиката на Нийл Даймънд "Sweet Caroline", неофициален химн за футболните фенове на Англия по време на турнира Евро 2020, а вероятно и почит към пълното име на Кари - Каролин.

Премиерът беше принуден да се оттегли в началото на юли, след като нарастващото възмущение на торите в крайна сметка пречупи Джонсън за ролята му в скандала с един от ключовите му съюзници, Крис Пинчър, който подаде оставка от правителствена роля на фона на обвинения в сексуално насилие.
БГНЕС