Демонстрации ще има и в Солун
Засилено полицейско присъствие ще има днес в центъра за Атина заради годишнина от убийството на Александрос Григоропулос, съобщават гръцките медии. На 6 декември 2008 година 15-годишният тогава Григоропулос беше убит от полицай. Смъртта на младежа предизвика протести и масови безредици, продължили повече от месец.

Заради планирани демонстрации центърът на Атина ще бъде под полицейска блокада, съобщава електронното издание на в."Та неа". Около четири хиляди ще са полицаите, които ще патрулират. Хеликоптери и дронове ще наблюдават определени райони, ще има промени и в пътния трафик. Затворена е станция на метрото.

Инциденти по време на годишнината от бунта срещу военната диктатура в Гърция


Въпреки засиленото полицейско присъствие, полицейските служители имат нареждане да избягват да отговарят на провокации от страна на демонстранти, а гражданите се призовават да не спират автомобилите си на местата, откъдето ще премине протестното шествие.

Демонстрация за отбелязване на годишнината от смъртта на Грирогопулос ще има и в Солун.


През миналата година на демонстрации в Атина в памет на загиналия младеж бяха задържани 374 души, 135 от които по-късно бяха арестувани.
БТА