Заради нападението са отменени предвидените за днес празнични прояви по случай Деня на руските военноморски сили
Взривно устройство с малка мощност, поставено на самоделен безпилотен самолет, е избухнало в щаба му в Севастопол, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на Черноморския флот на Русия.

На пострадалите от парчета счупени стъкла е оказана помощ, каза пресслужбата на флота.

Масирани руски бомбардировки в Николаев

„На територията на щаба на Черноморския флот в Севастопол след избухване на взривно устройство с малка мощност, поставено на самоделен безпилотен летателен апарат, са пострадали петима човека от разлетели се парчета стъкла в едно от помещенията. Всички пострадали са получили необходимата медицинска помощ“, беше посочено в изявлението.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви по-късно, че броят на ранените при взрива е нараснал на шестима, от които двама със средно тежки наранявания, а другите с леки травми. По думите му няма загинали. 


Той каза, че заради нападението са отменени празничните прояви в Севастопол по случай Деня на военноморския флот на Русия и няма да бъдат пренасрочвани за друг ден.

"В двора на щаба на флота е влетял неидентифициран обект, по предварителни данни става дума за безпилотен самолет. Петима души са ранени, те са сътрудници на щаба на флота. Загинали няма. Оказана е помощ на всички", написа губернаторът.

Заради нападението се отлагат предвидените за днес празнични прояви в Севастопол по случай Деня на руските военноморски сили, допълни той и призова гражданите да си останат по домовете.

Украйна обаче отрече в неделя да е извършила нападение с безпилотен дрон срещу щаба на руския черноморски флот в анексирания Крим, в което според руските официални лица са ранени шестима души.

Сергий Братчук, говорител на крайбрежния Одески военен район, отхвърли като „чиста провокация“ твърденията, че Украйна стои зад атаката. „Нашето освобождение на Крим от окупаторите ще бъде извършено по друг начин и много по-ефективно“, написа той в Telegram.
БТА