Ветеранът Кристиан Абиати донесе първия за годината трофей за Милан, след като спаси решителни дузпи на ежегодния турнир ТИМ Къп. Финалът на мини-надпреварата бе градско дерби между Интер и Милан, след като „росонерите” победиха Ювентус с дузпи, а Интер загуби от Старата госпожа. Срещите в турнира траят само по едно полувреме.

В първата среща от турнира Милан победи Ювентус след изпълнение на дузпи, като редовните 45 минути завършиха наравно 2:2. Първо Зеедорф откри за „червено-черните” още в 6-ата минута. В последвалата атака обаче Трезеге изравни, а в 11-ата Маркиони изведе торинци напред. Отново холандецът Зеедорф се разписа за Милан в 42-ата минута и победителят трябваше да бъде определен чрез дузпи. Янкуловски, Пирло, Кака и Палоски бяха точни за Милан, докато Тиаго и Трезеге пропуснаха за „росонерите” и така те спечелиха с общ резултат 6:4.

Ювентус спечели втората среща от турнира ТИМ Къп с 1:0 срещу Интер. Единственото попадение бе дело на Винченцо Якуинта в 27-та минута. Нападателят бе изведен в удобна позиция и с добре насочен в ъгъла на врата шут на остави шансове на Жулио Сезар. Интер можеше да изравни в 42-ата, когато Адриано засече добре с глава едно центриране от корнер, но Буфон показа невероятен рефлекс и спаси. В даденото от съдията продължение Алесандро дел Пиеро можеше да удвои. Алекс отправи много хубав удар от пряк свободен, но топката се удари първо в едната, а след това и в другата странична греда и бе уловена от вратаря на Интер. С победата Ювентус събра общо 4 точки от двата си мача.

Милан и Интер се изправиха един срещу друг в последния двубой от турнира. Дебют за „нерадзурите” направи Съли Мунтари, пристигнал от Портсмут само преди 24 часа. За Милан пък игра по-малкият брат на Кака Дигао. 

Кака имаше страхотен шанс да отбележи, но ударът му мина на сантиметри от гредата, докато за Интер Оливие Дакур видя как изстрелът му бива избит от гол линията. Кристиан Абиати спаси и опита на Мунтари да отбележи дебюта си с попадение. Младите Хименес и Балотели също се отчетоха със страхотни пропуски за Милан.

По правилата на ТИМ Къп след равенството 0:0 последваха дузпи, въпреки че Ювентус имаше четири точки (една за равен и три за победа), а Милан само две (за равен и за победа след дузпи).

След като си биха по пет дузпи, Милан и Интер все още не бяха излъчили победител, затова се продължи с единайсетметровите удари. Дигао реализира за Милан, но Мунтари пропусна за Интер, което реши носителя на титлата. Милан с четири точки и по-добри показатели срещу Ювентус получи приза за 2008 година. Голмайстор на турнира стана Кларънс Зеедорф.

Жозе Моуриньо пък стартира не особено успешно, като неговият Интер остана последен без точка в турнира.