Какви са предимствата на iPhone 13 Pro?

Кога излиза

През 2021 година на 14 септември от Apple обявиха тринадесета серия от своята гама мобилни телефони. От компанията показаха много иновации в дисплея, хардуера и софтуера на камерите, нови цветове и показаха на всички, че работят и гледат напред в много насоки. Както в предишната серия, така и в тази, получаваме два флагшип модела: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Какви са новите екстри
 
  • Дисплей и дизайн
Новият модел е с керамично покритие на дисплея и е по-издържлив от всякога. Размерът на телефона е 6.1-инчов с резолюция 1170 пиксела на 2532 пиксела. Панела е Super Retina XDR OLED с опресняване от 10Hz до 120Hz, като това дава допълнителна издръжливост на батерията. Дисплея поддържа HDR10 и DolbyVision, като яркостта му може да достигне до 1200 нита. Друго подобрение, което намираме в дисплея е, че прореза му е намален драстично спрямо предходните модели.

    - ProMotion технология за динамично опресняване

С цел оптимизиране на консумацията на батерията, Айфон 13 Про и Про Макс използват тази технология, за да се регулира опресняването спрямо нуждата. Когато се включи игра, опресняването може да достигне до 120 херца, а при по-бавни процеси, като четене на книга, опресняването пада до 10 херца. По този начин дисплеят визуализира по-бавно информацията и всички компоненти, които са навързани по веригата, изхабяват по-малко ток. Така батерията издържа по-дълго време и се запазва нейния живот за по-дълъг период от време.
 
  • Процесор
Новият модел е с изцяло нов процесор Apple A15 Bionic, който е шест-ядрен с две бързи и четири икономични ядра. Новият чип е базиран на 5 нанометрова технология и побира 15 милярда транзистора. Според Apple графичния процесор е с 30% по-бърз, а самия процесор с 50% по-бърз от конкуренцията.

 
  • Памет
Айфон 13 Про се предлага в четири конфигурации на вътрешната памет: 128GB, 256GB, 512GB и 1TB пространство. Оперативната RAM памет е 6GB и е фиксирана за всичките четири варианта.
 
  • Цветове
Новото поколение професионални модели се предлагат в пет уникални цвята: Sierra Blue, Graphite, Gold, Silver и Alpine Green. В сравнение с предходния модел, тази година имаме друга гама на синьото и нов алпинско зелен цвят. Моделите са с матирано покритие на гърба, което служи за защита срещу оставяне на пръстови отпечатъци.


 

  • Камера
Айфон 13 Про е с подобрени камери. На гърба телефона е с три 12 мегапикселови камери и инфрачервен сензор за измерване на разстояние чрез лазер. Главната задна камера е wide и използва иновативния за Apple метод sensor-shift OIS за оптична стабилизация. Следващата камера е телефото и служи за увеличаване на снимките до 3 пъти, когато снимаме нещо в далечината. Третата задна камера е ултраширока и позволява Макро снимки от супер близко разстояние. Лидар сензора помага на камерите да определят разстоянието между телефона и обектите, които снимаме. Това е в голям плюс, когато снимаме в по-тъмни пространства. Отпред имаме дванадесет мегапикселова широка камера с 3D биометричен сензор за дълбочина, който служи за лицевото разпознаване Face ID.

   - Кинематографичен режим

Този режим на видеозаснемане е иновативен за смартфон средата. По време на снимане в Cinematic mode (в превод на английски език) телефона заснема всеки един детайл със страхотно качество и абсолютен фокус върху всеки един обект пред камерите. Снимането в този режим се отразява сериозно и на вътрешната памет, но след като е заснето видеото, може да добавяте ефекти и сменяте фокуса от обект на обект. Това придава една възможност за заснемане на филм само с помощта на Айфон 13 Про в ръка.
 
  • Батерия
През последните години виждаме висок напредък в оптимизацията на батерията и в увеличаването на капацитета на батерията в Айфон. Модела 13 Про е 3095 mAh, а според Apple, телефона може да издържи до 22 часа гледане на видео с нея.

Каква е разликата между iPhone 13 Pro и 13 Pro Max

Двата модела са най-високия клас на тази серия. Различават се в няколко спецификации. Pro Max е с по-голям 6.7-инчов размер на дисплея и резолюция от 1284 пиксела на 2778 пиксела. Той тежи с 36 грама повече, но за сметка на това има батерия от 4352 mAh или с 1257 милиампера повече от по-малкия Pro. Между двата модела няма други значими разлики.

Къде да намеря Айфон 13 Про

В онлайн магазин Restore.bg може да откриете голяма гама от iPhone втора ръка и демонстрационни, които се предлагат с дългосрочна гаранция и всички необходими документи. Онлайн магазина работи с куриери и предлага експресна доставка само за 10лв. Има възможност за изгоден лизинг и връщане в 14-дневен срок при онлайн поръчките. Не е необходимо качественото да струва по-скъпо, може да се уверите в това, като посетите Restore.bg!