Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
97448

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
  • Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св. Климент Охридски” вече носи името на нейния създател - проф. д-р Веселин Димитров. Официалното откриване бе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация.
 
Дългогодишният преподавател и декан на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Димитров днес щеше да навърши 80 години.
 
Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков, зам.-деканът на факултета проф. Чавдар Христов и доц. Вяра Ангелова - ръководител на катедра „Радио и телевизия” бяха сред дошлите да почетат годишнината на автор на двутомната „История на радиото в България”, който почина през 2009 г.
 


Дългогодишният преподавател и декан на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Веселин Димитров е роден на 19 май 1938 г. Той почина на 25 юни 2009 г.


Създател е на две научни дисциплини „История на радиото в България” и „Радио програмиране”. Съавтор е на концепциите за две популярни радиопредавания - „България - дела и документи” и „Разговор с вас”, както и на прототипа на днешната програма „Хоризонт” на БНР.

 През 2003 г. проф. Димитров издаде и книгата „Дарик радио - години от живота“, посветена на 10-тия рожден ден на медиата.