Малката Владислава, изоставена от майка си във вход на кооперация през декември в Пловдив, чиято съдба развълнува толкова много хора, се чувства прекрасно в приемното си семейство, каза за директорът на местната служба „Социално подпомагане" Надя Танева.
Детето, което скоро ще навърши годинка, е проходило в новия си дом. Майката го е посещавала, стана ясно от думите на Танева.

Майката, изоставила 11-месечното си бебе: Бях отчаяна

33-годишната Лилия е заявила, че в момента не може да полага грижи за детето. Тя не работи, живее при баба си в село Долна махала, Карловско, заедно с другите си две деца.
За да бъде върната Владислава на рождената си майка, трябва да се направи много сериозно проучване, което да покаже, че то има къде да живее, майката е осигурила доходи и ще полага грижи.



Майката на бебето Владислава изоставила и друго свое дете

11-месечната тогава Владислава беше открита на 17 декември в количка във входа на жилищна кооперация в Пловдив. Почти 12 часа по-късно неговите родители се обадили в полицията. От социалната служба съобщиха, че момиченцето е било изоставено умишлено от майката, защото тя решила, че няма възможност да се грижи за него. Жената е била изгонена от мъжа, с когото живеела. Социалните служби отнеха момиченцето от майкатаи то бе настанено в приемно семейство.

Други новини от Пловдив