Лидия Делева - майката, изоставила 11-месечната си дъщеричка пред жилищна кооперация в Пловдив, сподели в ефира на Нова телевизия, че е била отчаяна, тъй като е нямала къде да живее с детето и никой не я е подкрепял.

33-годишната жена има още две по-големи деца, за които се грижи баба й. Финансово помагали и майка й, и бащите. Бабата обаче е категорична, че не може да отглежда повече „деца без бащи".

Изоставиха бебе при кооперация в Пловдив, майката не можела да се грижи за него

Свекървата на Лидия, в чийто дом жената живеела доскоро с малката Владислава и нейния баща, също не приемала снаха си и внучката си. „В онази къща постоянно имаше скандали и побоища. Свекърва ми и девер ми настояваха мъжа ми да ме изгони, заедно с детето", разказа Лидия.

Преди да се настани във въпросния дом, семейството живяло на квартира, но мъжът останал без работа и не можели да си позволяват да покриват разходите си.

Лидия разкри, че бащата на Владислава все още не я е припознал.

Майката отрича първоначално появилата се информация, че и друг път е изоставяла дъщеря си.

„Когато Влади беше на един месец, свекърва ми я завела при социалните и казала, че никой от семейството не иска да се грижи за нея. През това време аз бях отишла да видя другите си две деца", казва Делева.

Социалните в Пловдив отнемат от майката изоставеното бебе

11-месечната Владислава беше открито на 17 декември в количка във входа на жилищна кооперация на бул. "Васил Априлов" в Пловдив. Социалните служби отнеха момиченцето от майка й и то ще бъде настанено в приемно семейство.

Източник: Novanews.bg