За всичко си има първи път, а понякога този първи път е много вълнуващ и емоционален. Разбира се, говорим за месенето на козунаци, които повечето от нас  правят  веднъж годишно и именно сега им е времето.

С първи козунак се похвали и инфлуенсърката Александра Петканова, която още преди дни съобщи за амбицията си този път да заложат на домашно направен козунак. Е, резултатът е налице. Вижте в канала "Красивите българки" във vbox7:
 

Ето и рецептата:

В 50 мл топла вода заедно с 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол се активира 1 кубче мая. 

За тестото са нужни 1 кг брашно, 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 125 гр масло, 1 ч.ч прясно мляко и кората на два лимона. Замесването и омесването на козунака обаче са сложната част, за която Алекс е подготвила цяло видео в своя канал.
 

Плънката за козунака е от протеинов течен шоколад, но всички знаем, че тя е по избор и по вкус, така че може да се заложи на сушени плодове, локум, мармалад или просто козунакът да бъде без плънка.

 

Алекс наскоро пък се похвали със супер форма, което за нея никога не било чуждо, но този път тялото ѝ напомня не просто на модел, а на фитнес модел.
Тя е сред популярните клиенти на нашумелия треньор Сами Хосни, който впрочем публикува често тренировки и ако искате да видите как тренира тя или пък Криско, може да пробвате.