За всичко си има първи път, а понякога този първи път е много вълнуващ и емоционален. Разбира се, говорим за месенето на козунаци, които повечето от нас  правят  веднъж годишно и именно сега им е времето.

С първи козунак се похвали и инфлуенсърката Александра Петканова, която още преди дни съобщи за амбицията си този път да заложат на домашно направен козунак. Е, резултатът е налице. Вижте в канала "Красивите българки" във vbox7:
 
Ето и рецептата:

В 50 мл топла вода заедно с 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол се активира 1 кубче мая. 

За тестото са нужни 1 кг брашно, 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 125 гр масло, 1 ч.ч прясно мляко и кората на два лимона. Замесването и омесването на козунака обаче са сложната част, за която Алекс е подготвила цяло видео в своя канал.
 
Плънката за козунака е от протеинов течен шоколад, но всички знаем, че тя е по избор и по вкус, така че може да се заложи на сушени плодове, локум, мармалад или просто козунакът да бъде без плънка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Най-много на света обичам..."🤍 ...довършете изречението!

A post shared by Aleksandra Bogdanska-Petkanova (@aleksandra_petkanova) on


Алекс наскоро пък се похвали със супер форма, което за нея никога не било чуждо, но този път тялото ѝ напомня не просто на модел, а на фитнес модел.
Тя е сред популярните клиенти на нашумелия треньор Сами Хосни, който впрочем публикува често тренировки и ако искате да видите как тренира тя или пък Криско, може да пробвате.