Родината ни е прекрасна. Пълно е с невероятни места, които си заслужава човек да посети... поне един път в живота си. За жалост в момента не може да пътуваме, когато и както пожелаем заради коронавируса и карантината. Ние ви призоваваме да си останете вкъщи!

Това обаче не ни пречи да помечтаем и "пътуваме" виртуално. Има чудни и не много известни места в България. Вижте в канала "Чудесата на планетата" във vbox7:

Музей на религиите в Стара Загора:

Единствената обществена сграда, оцеляла след опожаряването на Стара Загора през Руско-турската освободителна война е Ески джамия. Изграждането ѝ е приключило в края на 1409 г. Днес в сградата се помещава т.нар. Музей на религиите и си заслужава да бъде посетен поне един път.
 

Село Чавдар

Макар да нашумя преди няколко години в интернет, селото е все още непознато за някои хора.


Освен че не се връзва изобщо с определението за българско село, то може да предложи и една друга атракция, намираща се извън селото и която със сигурност ще ви върне години назад.
 

Археологически парк "Тополница"

Археологическият парк "Тополница" се намира в село Чавдар, в местността "Св. Петка". Паркът е открит официално през октомври 2012г.
В него може да видите жилищни сгради, които са изградени по план и реконструкция на намерените останки от раннонеолитно селище, датиращо от преди 7 хил. години. Там е намерена една от най-старите култури в Югоизточна Европа.
 

Марина река – "класна стая на открито" 

Това чудно място се намира в защитената местност Марина река, на 12 км от Царево.
Класната стая е известна и като ботаническа градина на открито. Тук може да научите повече за растителни видове, които са изгубени преди милиони години.