Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема модна къща "Валентино", съобщиха световните осведомителни агенции, позовавайки се на изявление на модната къща.

Петдесет и една годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г. Във "Валентино", основана през 1960 г., той ще наследи Пиерпаоло Пичоли, чието внезапно оттегляне беше оповестено през миналата седмица.

Валентино Гаравани основава модната къща "Валентино" през 1960 г. в Рим. Днес марката има 211 бутика в над 25 държави.

През юли 2023 г. групата за луксозни стоки "Керинг" обяви, че е придобила 30 процента от "Валентино" с възможност за 100 процента до 2028 г.


Убеден съм, че благодарение на креативността на Алесандро уникалното наследство на тази модна къща ще бъде блестящо интерпретирано, каза в изявление главният изпълнителен директор на "Керинг" Франсоа-Анри Пино.

"Нетърпелив съм да видя неговата страст, въображение и творчество в тази нова глава за "Валентино", добави той.

Ексцентричния дизайнер напусна "Гучи", която също е собственост на "Керинг", след седем години на директорския пост, въпреки че беше дизайнерът, трансформирал флорентинската марка. През последните години той не успя да увеличи продажбите с темпото на конкурентните модни къщи.

Алесандро Микеле е изключителен талант и неговото идване подчертава големите ни амбиции за "Валентино", подчерта на свой ред президентът на модната къща Рашид Мохамед Рашид.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня